Voor mensen zorgen in een horeca setting, het is de droom van uitbater Natali Wegman. In het restaurant/café van locatie Groenelaan in Amstelveen, is ze helemaal op haar plek, vertelt ze.

“Ik heb het altijd al leuk gevonden om voor mensen te zorgen en ben dol op horeca. Ik ben zo’n 6 jaar teamassistente op de PG-afdeling geweest, tot ik een jaar geleden het café kon overnemen als uitbater. Dat was een droom van me. Koken is mijn hobby en nu kan ik dit combineren met het zorgen voor oudere mensen.”

Het café is nog volledig in oude stijl, als een bruin Amsterdams café. 'Dat willen we ook zo houden, mensen kennen het van vroeger. Als er een feestje of verjaardag is, dan zetten we de oude Nederlandstalige muziek aan die mensen graag horen. En er zijn ook gewoon boeken en spelletjes, voor wie wil.'

Zelfgemaakte soep en broodjes

Wie bij Groenelaan het restaurant binnenloopt voor een hapje, krijgt soep en broodjes die Natali zelf maakt. “Ik kom zelf uit Tsjechië en ken veel recepten uit die keuken, maar ook uit andere landen. Ik ken veel gerechten uit m’n hoofd, maar zoek ook online naar nieuwe dingen. Er is zoveel te vinden, er staan zoveel recepten online, dat ik ook wel eens iets probeer wat ik nog nooit eerder gemaakt heb. Laatst heb ik een Thais recept gemaakt, dat werd goed ontvangen.”

In haar werk op de PG-afdeling, zag ze de bewoners in een gesloten setting. Dat is nu welanders. “Ik zie hoe mensen een ander gezicht krijgen als ze het café binnenlopen. Hoe zeer van genieten. Er zijn veel vaste klanten waarmee je een relatie opbouwt, je maakt een praatje met de mensen en hoort veel verhalen. Je bent echt een luisterend oor voor iemand, zoals een mantelzorger dat ook is.”

Mooie herinneringen

Het zijn de contacten waar veel bezoekers behoefte aan hebben, merkt Natali. “Toen er met Kerst geen vervoer was voor bewoners en ze niet naar buiten konden, heb ik 3 dagen het café geopend voor lunch. Mensen kwamen met hun familie eten. Er was een mevrouw die met haar familie kwam brunchen, een dag later overleed ze. Er waren nog allemaal mooie foto’s gemaakt van hen samen. Dat zijn mooie herinneringen.”

Natali hoopt dat ze dit werk naar lang mag doen. “Ik zorg niet alleen voor de bewoners, ook de medewerkers komen lunchen en ik verzorg de catering als er vergaderingen zijn.

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.