Petra Lamers, verpleegkundige
Toen Petra Lamers 35 jaar geleden ging werken, zocht ze in eerste instantie een baan in de techniek. Dat was destijds echter niet mogelijk en er bleven 2 mogelijkheden over: een kantoorbaan of een baan in de zorg.
Ellen Plug, Amstelring Ledenservice
Ellen Plug is manager van Amstelring Ledenservice, de afdeling die de belangen behartigt van ongeveer 60.000 voornamelijk thuiswonende leden. 'We organiseren van alles en proberen ons aanbod steeds te vernieuwen en aan te laten sluiten bij de behoefte van onze leden.' Ellen vertelt over haar veelzijdige baan.
Romy Claassen, Amstelring Digitaal
De zorg werkt met steeds meer digitale middelen, bijvoorbeeld om werk uit handen te nemen of om dingen inzichtelijk te maken. Waar houdt Amstelring Digitaal zich zoal mee bezig? Programmamanager Romy Claassen vertelt over haar werk en de uitdagingen die het team ziet.
Debbie de Zwart, medewerker Welzijn & Wonen
Eigenlijk is ze een combinatie van een voedingsassistent en een teamassistent, vertelt Debbie. “Ik ondersteun het team in de zorg en werk in de woonkamer. Ik zorg voor cliënten, geef bijvoorbeeld ook bijvoeding en daarnaast ben ik betrokken bij activiteiten en verantwoordelijk voor de sfeer.”
Tineke Diepbrink, verzorgende IG
Als Tineke Diepbrink (57) om 6.45 uur arriveert op haar werk, komt op de afdeling een van de bewoners haar vaak al tegemoet. “Een lopertje”, lacht Tineke. “Ik neem haar mee en we drinken samen alvast een koffie aan de ontbijttafel.”
Linda Hollenberg, helpende
Rozenholm is een kleinschalig verpleeghuis midden in Aalsmeer. Een gezellige locatie, waar het een zoete inval is van vrijwilligers, familieleden en medewerkers. Inmiddels voelt ook de 57-jarige Linda Hollenberg zich er thuis. Na meer dan 40 jaar werken in verschillende supermarkten, hield ze het vorig jaar voor gezien en koos ze voor de zorg.
Rob Barten, praktijkopleider
Rob Barten (62) is ruim 4 jaar praktijkopleider in verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam-Buitenveldert. In een tijd waarin er een grote vraag is naar zorgmedewerkers is het belangrijk om buiten gebaande paden te denken en creatieve oplossingen te zoeken om nieuwe medewerkers binnen te halen. Dat betekent: alle zeilen bijzetten!
Caroline Borburg, teamcoach
Caroline Borburg is teamcoach bij De Venser in Amsterdam Zuidoost. Ze ondersteunt teams in hun weg naar zelforganisatie.
Loubna Menii, thuisbegeleider
Schulden, fysieke beperkingen, psychische klachten, hoarding, opvoedondersteuning: als thuisbegeleider bij Amstelring kom je het allemaal tegen. Voor Loubna Menii (39), die sinds maart 2019 in die functie in het team Uithoorn werkt, is het een perfecte match. ‘We helpen achter de voordeur en zetten stapje voor stapje mensen weer in hun kracht.’
Nanette van Steensel van der Aa, maatschappelijk werker
Maatschappelijk werker Nanette van Steensel van der Aa rolde op haar zeventiende de zorg in. “Ik zocht gewoon een bijbaantje en mijn moeder spoorde me aan om het verzorgingshuis in de buurt te bellen. Ik vond het meteen heel leuk.
Luce Rovers, GZ-psycholoog
Luce werkt al 21 jaar bij Amstelring en dat is verre van saai zegt ze. 'Ik heb op veel verschillende locaties gewerkt en kon steeds zelf weer kiezen waar ik op dat moment graag wilde werken. Ik heb daardoor altijd de mogelijkheid gehad mezelf én m’n werk verder kunnen ontwikkelen.'
Patrick Liesdek, verpleegkundige
Patrick werkt op de Huntington-afdeling, waar alle kennis en expertise aanwezig is over de ziekte van Huntington. 'We willen kwetsbare mensen met deze ziekte een aangenaam leven en kwalitatief bestaan bieden in de verschillende fasen van de ziekte. Want ieder mens is uniek, elke Huntington-patiënt is anders.'
Gregory Sprenger, neuropsycholoog
Vanuit het Huntington Centrum Amsterdam op de locatie Willem Drees – Oostpoort van Amstelring, begeleidt en behandelt Gregory Sprenger samen met een multidisciplinair team zo’n 90 mensen die aan deze aandoening lijden.
Sarissa Homsma, AIOS
Sinds een paar maanden is Sarissa Homsma AIOS ouderengeneeskunde. Nadat ze in de verslavingszorg werkte, kwam de ouderenzorg op haar pad.
Isette Westphal - du Burck, specialist ouderengeneeskunde
Als specialist ouderengeneeskunde is Isette Westphal - du Burck veel bezig met het begeleiden van allerlei processen, van het bevorderen van de eigen regie tot het begeleiden van het laatste deel van iemands leven.
Jolanda de Zoeten, basisarts
Jolanda de Zoeten had het zelf niet kunnen bedenken. Na 35 jaar als huisarts belandde ze tussen de ouderen van Amstelring. En mooi dat ze het vindt!
Alef de Boer, basisarts
Begin 2023 is Alef de Boer als basisarts gestart op een CVA-revalidatie-afdeling bij Amstelring, hij werkt op twee locaties in Amsterdam Nieuw-West: Leo Polak en Scala.
Maartje Binnendijk, basisarts
Maartje Binnendijk (27) is basisarts (ANIOS) bij Het Schouw in Amsterdam - Noord. Niet iedereen gelooft het meteen. Die jonge vrouw in dat vrolijke jurkje… is zij de dokter? Maartje vindt het prachtig. En mocht er nog iemand denken dat ouderenzorg stoffig is, dan rekent ze ook met die gedachte graag even af.
Anne Benali, activiteitenbegeleider
Met Nabil kwam een vleugje Sahara in het leven van de Uithoornse Anne. Maar goed dat ze niet wist hoe moeilijk het zou worden. Ze hebben nu samen een gezin. Soms is ze nog verbaasd dat ze zover is gekomen.
Petra Louman, receptioniste Leo Polak
Door zuurstofgebrek bij de geboorte is Petra Louman spastisch. Dit uit zich vooral in haar benen: ze kan moeilijk lopen. Opvallend genoeg heeft ze daar zelf niet zo’n last van. ‘Ik heb me nooit laten belemmeren door mijn handicap.’
Betty Piros, helpende
Van het oud-communistische Roemenië naar het vrije Nederland van de jaren 90. Het was een hele stap, maar spijt heeft Betty nooit gehad. Ze werkt sinds een paar jaar in verpleeghuis Rozenholm en voelt verwantschap met ouderen. Hun verhalen van vroeger, herinneringen aan oorlog en onvrijheid, ze zijn haar niet vreemd.
Chantal van Wees, thuisbegeleider
Chantal komt uit de wereld van het reizen, maar corona maakte daar abrupt een einde aan. Nu is ze dolblij met haar baan als thuisbegeleider. Alsof het vak voor haar is uitgevonden, zo denkt ze af en toe. Het past precies bij wat ze leuk vindt en wat ze goed kan.
Irene Jansen, coördinerend wijkverpleegkundige
De meeste ouderen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Met de komst van nieuwe wijkteams maakt Amstelring dit mogelijk, met persoonsgerichte zorg en begeleiding. Irene Jansen vertelt over het opzetten van het nieuwe wijkteam bij De Nieuwe Sint Jacob.
Lynn Bezemer, blijmaker
Ouderenzorg leek Lynn Bezemer (24 jaar) helemaal niks, want mensen moeten wassen, nee dat was het niet voor haar. Een tante met dementie en de vacature voor Blijmaker bracht haar op andere gedachten.
De Nieuwe Sint Jacob
Ben je benieuwd hoe het is om te starten om een gloednieuwe locatie als deze? Onze collega's vertellen je er graag meer over!
Leo Polak
Welkom bij Leo Polak! Wat je zeker als eerste moet doen op je eerste werkdag? Welke collega's je krijgt? Het lievelingsliedje van onze collega's? Hoor het allemaal in deze video!
Bianca Kroon (verpleegkundige) & Sandra Smiesing (verzorgende IG)
Wie na een beroerte (CVA) zorg en behandeling nodig heeft, vindt in het Leo Polak professionele revalidatie. Bianca Kroon is verpleegkundige op de afdeling CVA-revalidatie en Sandra Smiesing is verzorgende IG. Ze vertellen over hun werk: ‘In dit werk gaat het echt ergens om. Elke cliënt geeft voldoening.’
Wawan Kawulusan, activiteitenbegeleider
Wawan Kawulusan had het met zijn Chinese achtergrond in Indonesië al niet makkelijk. In Nederland bleek hij ook nog eens op jongens te vallen. Hij deed er zo’n 10 jaar over om uit de kast te komen. Maar hoe moeilijker de weg, hoe zoeter de beloning? Voor Wawan lijkt het er wel op.
Sarah Overloon, leerling verzorgende IG
Drie dagen per week werken en een dag naar school. Zo wordt Sarah opgeleid tot verzorgende IG niveau 3. Deze baan kwam precies op het goede moment: 'Ik was er aan toe. En dat moet ook. Je basis moet stabiel zijn en je moet er 100% voor willen gaan, anders kun je het vergeten.'
Leon Kusters, verzorgende IG
Leon Kusters heeft zijn droombaan uiteindelijk gevonden. Hij werkt in De Rietvinck, op de PG-afdeling. 'Misschien klinkt het wel gek, maar ik denk echt dat dit de ideale baan voor mij is. Ik hou ervan voor mensen te zorgen, in contact te zijn en lekker door te werken.'
Petra Baars, verzorgende IG in opleiding
Petra Baars woonde 12 jaar met haar gezin in Kenia. Terug in Nederland kreeg de ouderenzorg haar in de greep. 'Het lijkt een vreemde route, maar voor mij voelt het logisch.'
Anton Koolwijk, humanistisch geestelijk verzorger
‘Ik weet hoe beklemmend het is, als je een belangrijk deel van jezelf verzwijgt. En hoe bevrijdend het is, als je wel jezelf kan zijn. Het is dan ook enorm inspirerend om te zien hoe activiteitenbegeleiders en geestelijk verzorgers op allerlei manieren seksuele diversiteit zichtbaar maken.’
Nursel Yildirim, doktersassistente
Nursel was een jaar of 3, toen ze uit Turkije naar Nederland kwam. Ze groeide op in Amsterdam Oost. Hoe belangrijk haar afkomst voor haar is? ‘Ik denk soms dat die voor anderen belangrijker is dan voor mij.’
Francis Otten, verzorgende IG
Onze gezellige locatie De Rietvinck in hartje Amsterdam is niet alleen een leuke locatie om te werken, maar is ook een LHBTIQ-vriendelijke locatie voor bewoners én medewerkers. En daar zijn ze trots op! Verpleegkundige in opleiding Francis Otten vertelt je meer over deze locatie en waarom het zo leuk is om hier te komen werken.
Jessy Mahabir, verzorgende IG
In het voorjaar van 2022 opende De Nieuwe Sint Jacob, met 36 gloednieuwe appartementen als kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie. Verzorgende IG & EVV'er Jessy geeft je in deze vlog een rondleiding door deze mooie locatie, gelegen in de prachtige Plantagebuurt in Amsterdam, tegenover Artis.
Silvia Kok, kwaliteitsverpleegkundige
Silvia Kok werkt sinds 2007 bij Amstelring. Ze begon als verpleegkundige en inmiddels werkt ze als kwaliteitsverpleegkundige, voor de locaties Willem Drees - Oostpoort, ZorgHerberg Oostpoort en de Transferafdeling in het VUmc. Ze vertelt over haar werk.
Raza Zafar, verpleegkundige
Geboren in Pakistan, getogen in Griekenland, in Nederland in ontwikkeling. Zo ziet Raza (29) zijn leven in een notendop. Hij raakte veel kwijt en voelde zich vaak eenzaam. Maar dat motiveerde hem ook. ‘Als je alles achter je laat, kun je alleen nog maar vooruit.’
Demi Mulder, ergotherapeut
Als ergotherapeut helpt Demi Mulder cliënten bij het zo veel mogelijk terugkrijgen van vaardigheden om dagelijkse dingen te kunnen doen, zoals aankleden. Ze had niet verwacht om met ouderen te gaan werken, maar zit nu erg op haar plek, vertelt ze.
Jeanne de Waart, agogisch werkende
Jeanne werkt al 47 jaar bij Bornholm en gaat bijna met pensioen. Maar, waarom zou je met pensioen gaan als je baan zo leuk is? Jeanne heeft veel verschillende functies gehad, steeds werd het weer tijd om door te groeien. Ze vertelt hier graag over.
Wim Schoonderbeek, EVV'er
Wim Schoonderbeek was jarenlang manager in de vleesverwerking. Hij werkte 80 uur per week en was dan in het weekend uitgeteld. Zo kan het niet langer, zei zijn vrouw. De ziekte van zijn moeder opende hem de ogen.
Frank Albrecht, servicemedewerker
Frank Albrecht heeft altijd keihard gewerkt. In 2014 kwam hij na een val van een steiger thuis te zitten. Hij kreeg zijn spierkracht wel terug, maar werken in de bouw zat er niet meer in. Zijn buurvrouw tipte hem voor Vreugdehof. En toen…
Herman Schuiling, medewerker welzijn & wonen
‘Ik dacht dat het saai zou zijn. Maar nee. Juist niet! Ik lach en leer hier iedere dag.’ Herman Schuiling werkte 32 jaar als postbode. Toen begon hij steeds slechter te zien. Maar hij bleef positief. Sinds 2019 is Herman gastheer in groepswonen Noordhollandstraat.
Wessel Verkaik en Jairo Kauwoh
Mannen in de wijk? Ze zijn er wel, maar niet veel, ongeveer één op de vijftien. Maar Wessel Verkaik en Jairo Kauwoh laten zich niet afschrikken. Ze kozen de vernieuwende duale hbo voor wijkverpleegkundige zorg. Wat zijn hun motieven?
Eefje Bode, transferverpleegkundige
Mensen die nog niet naar huis kunnen of wachten op een plekje in een verpleeghuis. De behandeling die werd gestart in het ziekenhuis, wordt hier vervolgd. En dat kan echt van alles zijn. De Transferafdeling kenmerkt zich door afwisseling in leeftijd van patiënten, maar ook in de behandelingen die nodig zijn.
Joyce van Noorloos en Linda Konijn
Wat fysiotherapie inhoudt, weten de meeste mensen wel. Ergotherapie is veel onbekender. Joyce van Noorloos (fysiotherapeut) en Linda Konijn (ergotherapeut) lichten het verschil toe
Adwoa Nyarko, helpende
Adwoa Nyarko (38) werkt sinds 2009 als helpende in Het Schouw. Ze groeide op in Accra, de hoofdstad van Ghana. ‘Ik woonde bij mijn tante, samen met haar kinderen. Mijn vader was in Nederland, mijn moeder zag ik niet. Helaas.
Matthijs Veltman, blijmaker
De kinderen naar de basisschool, baan opgezegd en dan? Voor Matthijs Veltman (37 jaar) was kiezen voor de zorg niet vanzelfsprekend. Maar na wat gesprekken met mensen, het bekijken van verschillende vacatures en een dag meelopen bij de dagbesteding ging hij twijfelen.
Cindy van der Linde, vakantiekracht
En moet je nu eens zien! Cindy werkt op twee plaatsen in het verpleeghuis Het Schouw in Amsterdam Noord. Op de vierde is ze helpende in de zorg. Dat betekent: mensen uit bed halen, verschonen, wassen, helpen bij het eten. Op de tweede is ze activiteitenbegeleider.
Hester Kolkmeijer, kwaliteitsverpleegkundige
Hester Kolkmeijer verliet de wijkzorg voor een baan als kwaliteitsverpleegkundige in Het Hoge Heem in Uithoorn. Hoe veranderde haar werk hierdoor en wat vindt ze leuk aan de verpleeghuiszorg?
Vanessa, in opleiding tot verzorgende IG
Amstelring biedt een driejarige opleiding aan tot Verzorgende IG. Eén keer per week in de schoolbanken, en de rest van de tijd aan de slag in de zorg. Dat betekent dat je als leerling Verzorgende IG meteen de praktijk in duikt.
Muriel Munk, zorgcoördinator
Muriel Munk is als zorgcoördinator aanspreekpunt op de locaties Bornholm en Eijkenhove, in Hoofddorp. Ze is verantwoordelijk voor zorgprocessen en teamprocessen. “Ik sta dicht bij de teams.”
Anja de Vries, leerling verzorgende IG
Grijze muren, volgepakte kamers, vies eten. Het beeld dat Anja de Vries had van de verpleeghuiszorg was heel lang bepaald niet zonnig. Tot ze eens goed op de website van Amstelring keek. Wacht even..., dacht ze, misschien is het toch iets voor mij!
Ilse Potma, regiehouder nieuwe concepten en diensten
Ilse Potma werkte in de retailsector, maar wilde iets anders. Na een opleiding in de ouderenzorg en veel stages, solliciteerde ze op een baan voor projectleider.
Arie van Tintelen, huismeester
Arie is als huismeester van (bijna) alle markten thuis. Op papier is hij als huismeester bij De Bogt vooral verantwoordelijk voor de voorraden. Maar in de praktijk doet hij nog veel meer.
Ian Kuijpers, activiteitenbegeleider
Na zijn studie en stage bleef Ian als medewerker dagbesteding bij verpleeghuis Vreugdehof werken. Eerst als flexmedewerker en inmiddels als vaste kracht.
Marcel Fokker, projectleider
Na een baan als geriatriefysiotherapeut ontdekte Marcel Fokker dat ICT beter bij hem paste. Hij liet zich omscholen en houdt zich nu als projectleider bezig met zorgtechnologie en innovatie bij Amstelring.
Brigit Boom, applicatiebeheerder
In haar werk als applicatiebeheerder komt alles wat Brigit Boom goed kan samen: bèta, juridische kwesties én techniek. Maar wat houdt haar werk precies in? Brigit vertelt er meer over.
Francis Otten, verzorgende IG/ EVV
Francis begon 12 jaar geleden bij Amstelring. Ze werkte als verzorgende, behaalde het bijbehorende diploma en liet zich bijscholen tot EVV’er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). Na een baan bij een andere zorgorganisatie en zwangerschapsverlof, kwam ze terug bij Amstelring.
Jikke ven der Vaart, medisch secretaresse
Als medisch secretaresse doet Jikke van der Vaart bij verpleeghuis Vreugdehof administratief werk, maar ze doet ook een heleboel andere dingen op deze locatie. “Ik heb veel contact met de bewoners, dat vind ik erg leuk.”
Nancy Dinh-van Kesteren, verpeegkundig specialist
Als verpleegkundig specialist op de transferafdeling in het VUmc is Nancy Dinh-van Kesteren de schakel tussen de verpleging en het medische team. Wat dat precies inhoudt, legt ze zelf uit.
Hank van Essen, coördinerend verpleegkundige
Hank had een hele andere carrière voor ogen, maar besloot zijn hart te volgen. ‘Op deze afdeling kan ik mijn ei kwijt.’
Diana Dollart, helpende Het Schouw
Diana Dollart werkt bij verpleeghuis Het Schouw in Amsterdam-Noord, als helpende in de nachtdienst. Al ruim 30 jaar werkt ze op deze locatie. Ze vertelt wat ze bijzonder vindt aan haar werk.
Gregory Sprenger, neuropsycholoog
Gregory Sprenger werkt als neuropsycholoog en promovendus bij de polikliniek Huntington. Hier begeleidt en behandelt hij mensen die aan de ziekte van Huntington lijden.
Eefje Visser en Michelle Poolen
Eefje Visser en Michelle Poolen zijn beiden front office-medewerker bij het Integraal Serviceteam Amstelring (ISA). Dit team ondersteunt alle medewerkers en zorgteams van Amstelring. Wat maakt hun werk leuk? Eefje en Michelle vertellen erover.
Lonneke Lassing, activiteitenbegeleider
Na verschillende functies in haar 36 jaar bij Amstelring, heeft Lonneke Lassing als activiteitenbegeleider bij de dagbesteding van Floriande in Hoofddorp een perfecte werkplek gevonden.
Marieke van Veen, wijkverpleegkundige
Marieke van Veen is wijkverpleegkundige en werkzaam in een wijkteam in Uithoorn en in het specialistisch technisch team. Hoe ziet haar werkdag eruit en wat geeft haar energie?
Manon Hesseling, muziektherapeut
Als muziektherapeut komt Manon Hesseling op een andere manier in aanraking met cliënten. Hoe werkt muziektherapie en wat houdt haar functie precies in?
George Dik, blijmaker De Nieuwe Sint Jacob
George Dik startte een jaar geleden als Blijmaker bij De Nieuwe Sint Jacob, na een carrière als projectleider in een andere sector. In zijn huidige werk staat de sociale benadering van dementie centraal. Wat houd dat in?
Mark Leffers, concern controller
Als concern controller houdt Mark Leffers zich bezig met allerlei financiële doelstellingen tot meerjarenprognoses. Wat zijn de uitdagingen in zijn functie de komende jaren?
Malika Akalai, helpende plus
‘Echt waar,’ zegt ze, ‘elke dag als ik thuis kom, heb ik een blij hart. En elke dag als ik naar mijn werk ga ook. Ik ben weleens moe, natuurlijk. Maar als een bewoner dan naar me toe komt en een kus op mijn wang drukt…
De Rietvinck
Beginnen aan een nieuwe baan is leuk, maar ook spannend. Wie worden je collega’s? Hoe drinkt men de koffie? En hoe bereik je De Rietvinck? Het team van Amstelring-locatie De Rietvinck heeft hart voor jouw start, dat is wel duidelijk!
Nancy Huijmans en Ilse Ohm
Ilse: “We werken aan het realiseren van een fijne plek voor ouderen, waar zorgmedewerkers ook prettig kunnen werken. “ “Dat vind ik leuk en mooi, dat we daarover na mogen denken”, voegt Nancy toe. “En de organisatie staat daar ook open voor.”
Natali Wegman, uitbater restaurant
Voor mensen zorgen in een horeca setting, het is de droom van uitbater Natali Wegman. In het restaurant/café van locatie Groenelaan in Amstelveen, is ze helemaal op haar plek, vertelt ze.
Patrick van der Klei, Amstelring Digitaal
Binnen Amstelring is digitale zorg altijd in ontwikkeling. Patrick van der Klei is programmamanager Amstelring digitaal en vertelt waar hij zich zoal mee bezighoudt en hoe de zorg verandert.
Judith Boel, psycholoog
Ze loopt alweer een tijdje mee in het behandelteam van Amstelring. Wie is psycholoog Judith Boel? En waar staat ze voor?
Xamira Kon, fysiotherapeut
Begin 2023 is Xamira Kon eindelijk begonnen aan haar droombaan: fysiotherapeut bij Amstelring. Daar ging 4,5 jaar studeren en hard werken aan vooraf. Hoe zijn haar eerste weken verlopen?
Voor een goede werking van deze website worden cookies gebruikt. Cookies zijn kleine (tijdelijke) tekstbestanden die door je browser worden opgeslagen. Zo maken we gebruik van functionele cookies om je instellingen te onthouden en van analytische cookies om het gebruik van de website anoniem te analyseren en te verbeteren.