Leren & werken bij Amstelring

Zou je graag de zorg in willen maar heb je nog niet het juiste diploma? Of heb je al een diploma, maar zou je graag doorgroeien? Kom leren & werken bij Amstelring. Je gaat 1 of 2 dagen in de week naar school. De andere dagen ben je aan het werk bij één van onze locaties of in de wijk.

Leren van elkaar

Bij Amstelring leer je hoe je de zorg kunt verlenen die de cliënten verdienen. Maar wij leren ook van jou! De ouderenzorg is een sector die in ontwikkeling is, met steeds meer mensen die zorg nodig hebben en nieuwe innovatieve manieren van zorg. Hierbij is jouw frisse blik van harte welkom! Wat gaan we van elkaar leren?

Amstelring als stageplek

Kennismaken met alle kanten van de ouderenzorg? Kom stage lopen bij Amstelring! De zorg is divers, dus de functies ook. Denk aan een stageplaats als verzorgende, verpleegkundige of bijvoorbeeld als fysiotherapeut, ergotherapeut of maatschappelijk werker. Maar ook aan de ondersteunende diensten op kantoor of op locatie (zoals facilitair, HR of administratie).

BEN JIJ EEN MENSENMENS ZONDER ZORGDIPLOMA?

Waar een wil is, is een baan! Of het nou via een stage is, een opleiding, vrijwilligerswerk of een sollicitatiebrief... er zijn veel wegen naar een baan bij Amstelring. Wil jij ook overstappen naar de zorg?

Wij vertellen je graag
meer over de mogelijkheden
om de zorg in te gaan
zonder diploma.

Baan in de zorg?
Volg een mbo-stage bij Amstelring

Blijmaker: Een antwoord op uitdagingen in de ouderenzorg

Wij bieden je de kans je om- of bij te scholen tot persoonlijk ondersteuner. Dé collega die vernieuwing in de ouderenzorg brengt. Je kijkt samen met de bewoner naar wat nog wel mogelijk is. Hierbij zie je de mens en niet de patiënt. Je voert geen verpleegtechnische handelingen uit, maar helpt met o.a. opstaan, douchen, aankleden, eten en een mooie invulling aan de dag te geven. Met jouw focus op welzijn, kun je er echt zijn voor iemand. 

Kijk mee met jouw
toekomstige collega’s

Zij-instromer

Leerling Martijn: ‘Ik moest bij nul beginnen’

Hij werkte in de bouw, als kunstenaar, in het onderwijs, maar tijdens de coronacrisis besluit Martijn Mintjes anders: hij wil de zorg in. Na een korte vooropleiding is hij nu leerling verzorgende bij verpleeghuis Groenelaan, op een afdeling voor mensen met dementie.

Zij-instromer

‘Je moet er 100% voor willen gaan’

Drie dagen per week werken en een dag naar school. Zo wordt Sarah opgeleid tot verzorgende IG niveau 3. Deze baan kwam precies op het goede moment: 'Ik was er aan toe. En dat moet ook. Je basis moet stabiel zijn en je moet er 100% voor willen gaan, anders kun je het vergeten.'

Zij-instromer

‘Volg je hart, als je echt wilt, dan lukt het je!'

Leon Kusters heeft zijn droombaan uiteindelijk gevonden. Hij werkt in De Rietvinck, op de PG-afdeling. 'Misschien klinkt het wel gek, maar ik denk echt dat dit de ideale baan voor mij is. Ik hou ervan voor mensen te zorgen, in contact te zijn en lekker door te werken.'

Zij-instromer

'Er is nog zo veel te leren!'

Petra Baars woonde 12 jaar met haar gezin in Kenia. Terug in Nederland kreeg de ouderenzorg haar in de greep. 'Het lijkt een vreemde route, maar voor mij voelt het logisch.'

Zij-instromer

Van het vlees naar de zorg

Wim Schoonderbeek was jarenlang manager in de vleesverwerking. Hij werkte 80 uur per week en was dan in het weekend uitgeteld. Zo kan het niet langer, zei zijn vrouw. De ziekte van zijn moeder opende hem de ogen.

Zij-instromer
Medewerker Welzijn en Wonen

'Ik lach en leer hier elke dag!'

‘Ik dacht dat het saai zou zijn. Maar nee. Juist niet! Ik lach en leer hier iedere dag.’ Herman Schuiling werkte 32 jaar als postbode. Toen begon hij steeds slechter te zien. Maar hij bleef positief. Sinds 2019 is Herman gastheer in groepswonen Noordhollandstraat.

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.