Hank van Essen is coördinerend avondverpleegkundige in Vreugdehof, in Amsterdam Buitenveldert. Ook is hij verpleegkundige op een afdeling gespecialiseerd in mensen met complexe lichamelijke beperkingen zoals MS of de ziekte van Parkinson. Hij had een hele andere carrière voor ogen maar besloot zijn hart te volgen. ‘Op deze afdeling kan ik mijn ei kwijt.’

Na een carrière in het onderwijs, een academische opleiding en verschillende banen, concludeerde Hank dat hij niet gelukkig was. “Ik vond het saai worden. Vroeger heb ik als werkstudent al in de zorg gewerkt en ik heb vanaf jonge leeftijd voor mijn moeder met MS gezorgd. Daar ligt m’n hart, concludeerde ik.”

Het werk geeft me energie

Zo kwam hij als zij-instromer uiteindelijk bij Vreugdehof terecht. Hier heeft Hank het onder andere naar zijn zin omdat hij met een interessante doelgroep werkt. “En ook de sfeer is goed, het werk geeft me energie, iedere dag is weer anders. En de werkdruk acceptabel, dat zijn belangrijke dingen voor mij, ik ben geen 20 jaar oud meer.”

Veel samen doen

De samenwerking met collega’s omschrijft Hank als volwassen en professioneel. “We verdelen onderling de werktaken en stemmen het werk goed af. Ik heb als verpleegkundige natuurlijk wel taken die anderen niet doen, maar verder doen we alles samen.” Hank vindt het erg leuk dat elke dienst weer anders is, al kan het werk ook zwaar zijn. “Je werkt met mensen die jouw hulp nodig hebben. Zij hebben soms te maken met nare ziektes en aandoeningen waardoor ze niet lekker in hun vel zitten. Je moet echt van mensen houden om dit werk te kunnen doen.”

De medemens helpen

De medemens helpen, dat is waar het Hank om gaat. Er is veel overleg en samenwerking en dat zorgt voor een goede sfeer, vindt Hank. Hierdoor gaan de werkzaamheden soepel en is iedereen tevreden, ook de bewoners. “Zij merken dat ze goed geholpen worden en er een goede kwaliteit van zorg geboden wordt.”

Volop ontplooiings- mogelijkheden

Voor mensen die een functie in zijn team (V8) overwegen, heeft Hank een boodschap. “Op onze afdeling werken veel ervaren zorgmedewerkers, die veel kennis hebben en dicht bij een verpleegkundig niveau 4 functioneren. Maar er zijn ook volop mogelijkheden voor beginnende verpleegkundigen om zich te ontwikkelen. Je kunt hier echt je ding doen als verpleegkundige!” 

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.