Arie is als huismeester van (bijna) alle markten thuis. Op papier is hij als huismeester bij De Bogt vooral verantwoordelijk voor de voorraden. Maar in de praktijk doet hij nog veel meer, vertelt hij. “Ik ben leergierig en wil overal helpen, daardoor is mijn werkdag nooit hetzelfde.”

Wat hij zoal doet? Hij somt het op. “De bevoorrading van alle afdelingen bijhouden en aanvullen, kamers uit- en inruimen bij verhuizingen of overlijdens, vuilcontainers legen, in het restaurant helpen als er een extra hand nodig is. Met de afwas of het afruimen bijvoorbeeld. En ik help de technische dienst met kleine klusjes als het nodig is.” Is er een personeelsbijeenkomst? Dan zorgt Arie dat alles klaarstaat. Hij heeft soms een meeloopstagiair(e) die hij de kneepjes van zijn vak laat zien. 

Druk met van alles

Zijn vak beoefent Arie al 21 jaar, hij kwam in dienst nadat hij eerst als vrijwilliger aan de slag ging. De variatie in zijn dagen en het werk, zorgen ervoor dat hij zich nooit verveelt. “Twee keer per week werk ik bij de receptie, dat vind ik wat minder leuk. Maar sinds ik 7 jaar geleden last van m’n hart kreeg, adviseerden ze bij Amstelring om soms ook een rustige dag te hebben. Ik ben op andere dagen de hele dag druk met van alles.”

Als ik kan helpen doe ik dat

Arie staat eigenlijk altijd ‘aan’, zo omschrijft hij het. “Ik probeer alles altijd goed en correct te doen. Ik wil altijd helpen en als dat niet kan, zoek ik een alternatief. Ik zeg nooit nee en kijk altijd wat er wel kan. Daar helpen mijn collega’s ook bij. We hebben veel contact met elkaar, ik spreek zowel met de zorgafdelingen als de horeca, technische dienst, de receptie en de algemene dienst. Als ik kan helpen, dan doe ik dat.”

Al 21 jaar gaat Arie met een glimlach op zijn gezicht naar het werk. “Ik heb het nog steeds naar m’n zin, en dat moet ook. Anders houd je het niet vol. Ik ben altijd opgewekt en ben positief ingesteld. Ik sta 150% achter mijn werk, elke dag weer.” 

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.