Toen Petra Lamers 35 jaar geleden ging werken, zocht ze in eerste instantie een baan in de techniek. Dat was destijds echter niet mogelijk en er bleven 2 mogelijkheden over: een kantoorbaan of een baan in de zorg. Petra koos (gelukkig!) voor de zorg. Ze vertelt over haar werk als verpleegkundige bij Amstelring, bij ZorgHerberg Oostpoort.

Petra: “Ik ben een doener. En dat is precies waarom werken in de zorg me nog altijd aantrekt: als zorgmedewerker ben je niet alleen verantwoordelijk voor de zorg van cliënten. Je voert ook verpleegtechnische handelingen uit en je repareert waar nodig een bed of stoel van een cliënt. Als zorgmedewerker ben je écht een manusje-van-alles.”

Vrijheid binnen kaders

Amstelring ontwikkelt zich continu en kijkt naar wat er in de markt speelt en wordt gevraagd. Petra: “Vanuit Amstelring worden de kaders uitzet, maar de afzonderlijke locaties hebben daarbinnen ruimte en vrijheid om hun eigen weg te vinden. Wij zijn als team zelforganiserend. We krijgen van onze locatiemanager ontzettend veel vrijheid voor onze eigen ontwikkeling en om kwaliteitsverhoging te realiseren. Dat boeit mij enorm: het innoveren en de mogelijkheid om zelf bij te dragen aan verbeteringen.”

Hart op de tong

Petra werkt als verpleegkundige bij ZorgHerberg Oostpoort, in Amsterdam. Haar team bestaat nu 6 jaar, samengesteld toen de slag werd gemaakt naar zelforganiserende teams. Het type collega’s waar Petra mee werkt past volgens haar precies in een zelforganiserend team: “Mijn collega’s hebben het hart op de tong en geven hun mening. Dat maakt het enorm uitdagend, soms met ups en downs maar wel altijd met alle neuzen dezelfde kant uit!”

Hecht team

De afdeling waar Petra werkt biedt tijdelijk verblijf en palliatieve zorg. Dat vraagt lichamelijk en geestelijk soms veel van iedereen. “We praten er hier binnen het team veel over, sluiten soms de dag ermee af én we kunnen altijd terecht voor gesprekken bij de artsen. Daarnaast is het altijd mogelijk om hulp te vragen, zoals geestelijke zorg en ondersteuning of coaching.”

Collega's waar je op kunt bouwen

Petra en haar collega's treffen elkaar ook regelmatig na het werk. Sowieso voor het jaarlijkse teamuitje en soms voor een drankje na het werk.

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.