Jeanne is 47 jaar werkzaam bij Bornholm en gaat bijna met pensioen. Maar, waarom zou je met pensioen gaan als je baan zo leuk is? Jeanne heeft veel verschillende functies gehad binnen Bornholm. Na een periode werd het steeds weer tijd om door te groeien. Ze vertelt hier graag over. En geeft je een mooi advies mee.

Jeanne mag bijna genieten van haar pensioen. Eerst beleeft ze nog een mooi avontuur op werkgebied. Jeanne: 'Voor alle medewerkers van Bornholm ben ik buddy'. Ze draagt alle kennis en ervaring over aan de nieuwe collega’s. En daarmee bedoelt ze ook écht alle nieuwe collega’s.

Nieuwe collega’s met diverse functies

Jeanne begeleidt nieuwe collega’s, stagiairs en zij-instromers vanaf de eerste dag. Tussentijds houdt ze ook contact om te kijken hoe het gaat. Jeanne: 'Ik zag hoe nieuwe collega’s in de eerste weken zelf hun weg moesten vinden. Ik help alle collega’s. Het maakt niet uit welke functie. En dat maakt het uitdagend en leuk'.

Verzorgende en leercoach

Jeanne startte haar carrière als verzorgende IG. Daarna werd ze leercoach. Jeanne: 'Eerst stond ik aan bed. Erg leuk maar dit werd te zwaar. Ik wilde wel erg graag kennis overbrengen. En het viel op dat nieuwe collega’s veel zelf moesten uitvinden. Het was weer tijd voor een nieuwe uitdaging'. Jeanne ging in overleg met haar leidinggevende. Haar kennis en vaardigheden bleken perfect voor een rol als buddy.

Kennis en vaardigheden overbrengen

'Overdracht van kennis en vaardigheden heeft ontzettend veel waarde. Je ondersteunt hiermee een sterke bedrijfscultuur en helpt nieuwe collega’s aarden. Daarnaast is de uitstroom van medewerkers ook veel lager. Je signaleert sneller of iemand hulp nodig heeft'.

'Ik mag straks met pensioen maar het is nog zo leuk. Er is nog van alles te doen. Wel weet ik dat er een hoop collega’s zijn die deze rol ook heel goed past'.

Advies van Jeanne

'Ik ben blij dat ik dit kan doen. En iedereen die wil doorontwikkelen en groeien kan dit. Helemaal binnen Amstelring. Dus zie jij kans om door te stromen en bij te leren? Dan raad ik dat zeker aan. Kijk maar eens wat voor moois ervan komt.'

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.