Nancy Huijmans en Ilse Ohm zijn adviseur vastgoedportefeuille (beter bekend als asset managers) bij Amstelring. Hoe zien hun werkdagen eruit? En wat maakt de zorg een interessante sector om in te werken? Ze vertellen er graag over.

Ilse: “We werken aan het realiseren van een fijne plek voor ouderen, waar zorgmedewerkers ook prettig kunnen werken." "Dat vind ik leuk en mooi, dat we daarover na mogen denken”, voegt Nancy toe. “En de organisatie staat daar ook open voor.”

Vreemde eend

“Eigenlijk is de afdeling ‘vastgoed’ een beetje een vreemde eend in de bijt. We hebben expertise van iets waar de meeste collega’s niet bekend mee zijn, maar we moeten wel proberen om die werelden samen te brengen. Iets goed kunnen verwoorden en uitleggen is dus belangrijk. Net als het vragen om input van zowel medewerkers als bewoners over wat er slimmer kan in een gebouw als er verbouwd gaat worden. Wij zijn vaak de spin in het web, vertelt Nancy. Ons werk draait om verbinden, overtuigen en uitdagen.”

Variatie en innovatie

"Onze opdrachten zijn heel uiteenlopend", aldus Nancy. “Zo vertalen we de visie en de koers van Amstelring naar een strategisch vastgoedplan en zetten dit vervolgens naar concrete plannen per locatie. Ook bepalen we welk groot onderhoud er nodig gaat zijn en vervullen we de rol van projectleiders bij (nieuwbouw)projecten.” 

In de zorg wordt vaak gekeken naar hoe het nu gaat en de problemen waar men op dit moment tegenaan loopt, maar wij zijn ook veel bezig met hoe het later moet gaan worden. Ons team kijkt naar de huidige uitdagingen zowel als die van in de verre toekomst. We denken nu al na over we in 2040-2050 moeten staan op het gebied van duurzaamheid. Een nieuwbouwproject kost  jaren voordat alles is afgestemd.”

Als er transformaties of verbouwingen worden gedaan op een locatie, komen eigenlijk alle facetten van het werk van Nancy en Ilse bij elkaar. Dit betekent dat de transformaties moeten bijdragen aan de strategie van Amstelring, de financiën moeten kloppen en ook de woonzorgtechnologie wordt toegepast. “Het gaat ook over het werk leuker maken voor de medewerkers”, aldus Ilse, “die in een nieuwe omgeving komen te werken en daar betekenisvolle zorg verlenen. En uiteindelijk de bewoners die daar prettig kunnen wonen. Zo komen zorg en vastgoed samen.” 

Adviesfunctie

Het team adviseert ook de Raad van Bestuur van Amstelring over beslissingen die genomen moeten worden. Ze stellen besluitvormingsdocumenten op, maken strategische vastgoedplannen en beoordelen stukken die geschreven zijn over bijvoorbeeld onderhoud of investeringen. Alles gebeurt in samenspraak met de locatie, de controller, de afdeling ‘Nieuwe diensten & concepten’ en de collega’s van Woonzorgtechnologie. Nancy en Ilse bezoeken locaties en spreken daar met allerlei mensen, maar spreken ook vaak externe partijen, zoals de gemeente, verhuurders, adviseurs en architecten.

Expertise en samenwerken

Ilse en Nancy zijn beiden gestart in september 2021. Het team is de afgelopen jaren langzaam uitgebreid en groeit nog steeds. De in totaal 11 teamleden hebben verschillende expertises en eigen taken. Ilse:  “Nancy en ik doen veel verschillende dingen. De property managers richten zich vooral op het uitvoeren van de werkzaamheden uit o.a. het meerjarenonderhoudsplan. Andere collega’s houden zich weer bezig met onderwerpen als brandveiligheid of legionella. Ook wordt er veel samengewerkt met de collega’s van de afdeling ‘Facilitair en inkoop’.”

Hard werken, maar met oog voor elkaar

Ondanks het feit dat collega’s veel hybride werken en op locatie zijn, en elkaar hierdoor dus niet dagelijks ontmoeten, is er sprake van een sterk teamgevoel. Een borrel op donderdagmiddag, even samen een koffiemoment en een personeelsuitje op zijn tijd. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook oog voor elkaar, aldus Nancy. “We weten waarvoor we bij elkaar terecht kunnen, hoe we elkaar kunnen helpen, ondersteunen en uitdagen. Iedereen voelt zich vrij om vragen te stellen.” Daarnaast zijn er ook volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van webinars of het bezoeken van congressen of strategiedagen. 

Samen vormgeven

“Ik heb het onwijs naar m’n zin”, vertelt Ilse, "Het is een heel leuke organisatie met fantastische plannen en ambities. Ik vind de doelen waar we aan werken heel mooi.” Ook Nancy zit op haar plek. “Onze doelen zijn tastbaar, het gaat niet alleen over dromen en plannen. Je ziet plannen en verbouwingen verwezenlijkt worden en nieuwe locaties of afdelingen vormgegeven worden. Op dat soort momenten komt de samenwerking tussen verschillende afdelingen samen.” 

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.