Ilse Potma werkte in de retailsector, maar wilde iets anders. Na een opleiding in de ouderenzorg en veel stages, solliciteerde ze op een baan voor projectleider. Binnen enkele maanden was ze Regiehouder Nieuwe Diensten & Concepten. Negen vragen over haar eerste maanden bij Amstelring.

Waarom de ouderenzorg?

“Ik vond mijn eigen baan in de retailsector heel erg leuk, maar het werd te commercieel. Ik wilde meer maatschappelijk betrokken zijn. Toen ik mijn vrienden vroeg waar ze mij vonden passen, zeiden ze allemaal de zorg. Ik ben altijd in de weer met ‘bonusoma’s en -opa’s’. Ik gun het iedereen om ertoe te doen tot het einde van hun leven. Daar wilde ik iets aan bijdragen. Ik werkte voorheen als conceptontwikkelaar voor supermarkten en drogisterijen. Nu ben ik ook conceptontwikkelaar, maar in deze sector kan ik impact maken in een markt waar veel verandert en gebeurt.” 

Waarom heb je op deze vacature gereageerd?

“Na mijn opleiding reageerde ik op de vacature voor projectleider. Op mijn eerste werkdag in augustus 2022 hoorde ik dat de regiehouder weg ging en besloot ik op die baan te solliciteren. Na de sollicitatieprocedure werd ik gekozen, heel fijn dat ik dat vertrouwen heb gekregen van de Raad van Bestuur. Als regiehouder ben ik sinds oktober verantwoordelijk voor de strategische koers van de diensten en concepten van Amstelring.”

Hoe was je eerste werkdag?

“Het was erg fijn, ik kreeg een heel leuk welkom. Er was een first day met alle nieuwe medewerkers, van verschillende locaties, behandelgroepen en afdelingen. Dat gaf meteen een leuk idee van wat voor mensen er bij Amstelring werken. Het was ook heel fijn dat er heel praktisch werd gedacht en dingen als laptop en telefoon allemaal vlot werkten.”

Hoe is de koffie?

“Ik lust geen koffie, dus geen idee! Maar de thee is goed.” 

Waar houd je je momenteel mee bezig?

“We bedenken concepten die bijdragen aan de kwaliteit van leven van ouderen, bijvoorbeeld het bevorderen van bewegen of een restaurantconcept waardoor vrijwilligers, naasten, medewerkers en omwonenden graag naar de locatie komen. Daarnaast zijn we bezig met Verpleeghuiszorg Thuis. Hiermee spelen we in op het overheidsbeleid 'zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan'. Door Verpleeghuiszorg Thuis kunnen klanten langer thuis blijven wonen met passende zorg en ondersteuning. Tot slot loopt het concept toekomstbehendig behandelen; hoe kunnen we in de toekomst passende behandelingen blijven aanbieden als het aantal ouderen toeneemt met een gelijkblijvend aantal behandelaren en cliënten vaker thuis wonen? Allemaal heel interessante vraagstukken. Hierbij is ons startpunt de latere toekomst: waar willen we zijn in 2040 en hoe komen we daar?”

Hoe leer je jouw nieuwe collega’s kennen?

“Ik heb een inwerklijst gekregen met daarop allemaal mensen die ik moest leren kennen, dus ik heb veel gepraat de eerste maanden. Ik heb in de eerste maanden bijna alle locaties bezocht. Zo kreeg ik een beter gevoel van wat voor plekken dit zijn, en van locatiemanagers kreeg ik meer informatie over wat er speelt.”

Wat maakt deze sector anders dan wat je voorheen deed?

“Amstelring is een organisatie met een goede mix van mensen, verschillende expertisen en karakters. Dat is wel anders dan ik gewend ben. Mensen werken vanuit hun hart en niet voor het geld, dat is echt een verschil. Iedereen heeft goede intenties. Ik wist de eerste weken niet wat mij overkwam, dat was mooi om te zien.”

Wat kun jij toevoegen aan dit team?

“Ik denk dat vooral mijn commerciële achtergrond van toegevoegde waarde is. Vanuit de klant denken. Daar kunnen we wel een verbeterslag maken. De klantreis begint niet pas in het verpleeghuis, maar als iemand 55 is, bijvoorbeeld. We moeten nadenken over zelfvoorzienend zijn, in plaats van afhankelijk zijn van subsidies en transitiemiddelen. Bij alles wat we doen moeten we bedenken: hoe kunnen we dit zelf dragen?”

Pas je bij Amstelring?

“Het is een vooruitstrevende organisatie die in zijn aanbod wil anticiperen op wat de gemeenschap vraagt. Dat is zo’n stoer statement, want het zegt nogal wat. Wij willen anders kijken, dingen anders doen. Die intentie is er altijd, dat vind ik mooi aan Amstelring en daar draag ik graag m’n steentje aan bij.”

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.