Begin 2023 is Xamira Kon eindelijk begonnen aan haar droombaan: fysiotherapeut bij Amstelring. Daar ging 4,5 jaar studeren en hard werken aan vooraf. Hoe zijn haar eerste weken verlopen?

Waarom Amstelring?

“Ik liep stage bij een andere zorgorganisatie en bezocht vaak mijn oma in verpleeghuis Leo Polak. Ik vond het leuk om de zorg daar te zien, hun betrokkenheid en het werk van de fysiotherapeut. Mijn oma had het naar haar zin, maar was ook wel eenzaam. Soms vond ze de oefeningen die ze voor de fysiotherapie moest doen onduidelijk. Toen dacht ik: dat vind ik leuk om aan te werken.”

Hoe voelde je je op je eerste werkdag?

“Mijn eerste dag was bij Groenelaan in Amstelveen. Ik was heel enthousiast en gemotiveerd. Ik kon niet geloven dat ik werd uitgenodigd op gesprek en het ging allemaal heel snel vervolgens. Dus ik was heel blij toen m’n eerste dag begon.”

Hoe ging je ‘s avonds naar huis?

“Ik was echt een beetje overweldigd. Ik had een fijn gesprek gehad met een collega. Het ISA (Integraal Serviceteam Amstelring: de ondersteunende collega’s op kantoor) was ook heel behulpzaam. Ik had een persoonlijk gesprek met de de manager en dat was ook heel fijn. Ik ging gemotiveerd en overweldigd naar huis!”

Wat hoop je de komende tijd te bereiken?

“Dat de bewoners snel wat meer aan mij zullen wennen en dat ik een goede vertrouwensband kan opbouwen met hen. En dat het team op mij kan rekenen.”

Hoe is de koffie?

“Ik ben net onderweg om te halen, ik vind het lekker!”

Wat kan jij toevoegen aan dit team?

“Ik hoop dat ik enthousiasme mee breng richting de bewoners, dat was op eerdere werkplekken wel eens wat minder. We moeten niet vergeten dat mensen hier wonen en wat voor rol wij als fysiotherapeut hebben in het leven van deze mensen. Dat wil ik mensen meegeven. Er zijn veel bewoners aan het revalideren die niet meer terug naar huis gaan. Dat is moeilijk voor hen. Een bewoner heeft er niets aan als je zelf ook geen goed humeur hebt. Er willen zijn en iemand willen helpen, dat laten zien is belangrijk. Dan staat iemand ook open voor hulp.”

Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

“Als ik de bewoners een stukje beter heb gemaakt, of we iets hebben behaald wat niet eerder gedaan is. Als iemand een vraag heeft gesteld waarop ik een antwoord had, of als we samen een oplossing hebben gevonden ergens voor. Dan ben ik tevreden.” 

Hoe vind je het team?

“Ik werk op verschillende locaties, die allemaal erg anders zijn. In De Makroon ben ik enige fysiotherapeut, maar werk ik samen met de zorg. In Vreugdehof heb ik heel groot team, heel gezellig en hecht. Ik kon op mijn eerste dag meteen aanschuiven. Zo’n groot medisch team is interessant. Door het werk op verschillende locaties is de afwisseling ook groot. En er is overal zoveel betrokkenheid met de bewoners. Bij De Makroon is er weer meer persoonlijk contact, ook met de activiteitencoach bijvoorbeeld. Ik zie twee heel verschillende manieren van verpleeghuiszorg, dat is leuk.”

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.