De Roze Loper: hart voor seksuele diversiteit

De Roze Loper is het landelijke keurmerk voor verpleeghuizen en verzorgingshuizen die aandacht hebben voor seksuele diversiteit, bij cliënten en medewerkers.
Het Roze Loper certificaat geeft cliënten, maar ook jou als medewerker de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect voor LHBTI's. Op deze pagina lees je er meer over.

Om de Roze Loper te kunnen behalen, doorlopen de zorglocaties een ‘tolerantiescan’. Met de tolerantiescan wordt uitgebreid gekeken naar respect en openheid, waarborging van privacy, aandacht voor en training in omgaan met seksuele diversiteit, gelijke behandeling van partners en zorgvuldigheid in de omgang met seksuele diversiteit. 

Het Roze Loper certificaat geeft bewoners, maar ook jou als medewerker de zekerheid dat wij actief werken aan een sfeer van respect voor LHBTI's. De Roze Loper-locaties van Amstelring organiseren volop activiteiten met een ‘roze’ tintje. Ook voor buurtbewoners. Om aandacht te vragen voor het welzijn van de ‘onzichtbare’ groep 'roze' ouderen. 

Trotse bezitters van het Roze Loper certificaat

Lees de verhalen van onze collega's

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures

Meld je aan voor de job alert en ontvang nieuwe vacatures automatisch je mailbox.