Muriel Munk is als zorgcoördinator aanspreekpunt op de locaties Bornholm en Eijkenhove, in Hoofddorp. Ze is verantwoordelijk voor zorgprocessen en teamprocessen. “Ik sta dicht bij de teams.”

Haar dag begint met een overdracht die ze met de medewerkers krijgt. Wat is er nodig, zijn er zieken? “Dan probeer ik dat op te lossen. We kijken samen naar hoe we het werk die dag kunnen verdelen. Als mijn agenda het toelaat, ondersteun ik de zorg als dat nodig is.” Muriel werkt op 2 locaties: Bornholm en Eijkenhove, naast elkaar gelegen in het groene Hoofddorp.

De overstap verzachten

Haar dagen zijn altijd heel verschillend, vertelt ze. “Er zijn veel projectgroepen. Ik ben bijvoorbeeld projectleider van ‘U woont nu hier’, een project dat gaat over mensen die hier in Bornholm wonen en een omslag moeten gaan maken, omdat de locatie over een jaar of 3 plat gaat voor nieuwbouw.” De bewoners gaan middenin de wijk wonen en zullen zorg thuis krijgen.

Om deze overstap te ‘verzachten’ wordt er met dit project ingespeeld op hoe de bewoners het beste voorbereid kunnen worden.  “Het project duurt anderhalf jaar en bestaat uit 7 modules. Bijvoorbeeld persoonsgerichte zorg, familieparticipatie, kijken naar gedrag. We verlenen straks zorg in het huis van de bewoner, dat vraagt om een andere aanpak”, aldus Muriel. Het project richt zich op medewerkers en overige disciplines die bij de zorg betrokken zijn. 

Bijsturen en adviseren

Haar werk vraagt daarnaast ook om hulp bij andere zaken. Bij het bijsturen van teams of het toevoegen van professionaliteit bijvoorbeeld. “Is het werk goed voorbereid, zijn er dingen die ik moet checken? Ik sluit aan bij gedragsvisites en plan de teamoverleggen. Ik overleg met het ondersteuningsteam, HR en de locatiemanagers. Ik zie en werk echt met een brede mix van mensen en dat vind ik heel leuk.”

Dichtbij de teams

In deze functie staat Muriel dichter bij de teams, waar ze in andere functies vaak vooral bezig was met administratie en ver weg stond van het primaire proces. “Dan merkte ik dat ik de komst van een nieuwe bewoner helemaal had gemist, dat wilde ik helemaal niet. Daarnaast kan je alleen nadenken over hoe dingen anders kunnen als je ook contact hebt met bewoners en medewerkers.”

Begeleiden en bevorderen

Mensen hebben graag een aanspreekpunt, of het nu collega’s of bewoners zijn. “Om gesprekken te voeren, te sparren, te klagen. Dus ik ben ook veel aan het begeleiden. En daarnaast ben ik altijd bezig met het bevorderen van zelfstandigheid van het team, en dat structuur geven.”

Eigenlijk is elke werkdag voor Muriel geslaagd, vertelt ze. “Door aanwezig te zijn, is er altijd wel iets waar je aan hebt kunnen bijdragen of bij hebt kunnen ondersteunen. Dan denk ik: dat hebben we toch maar weer gedaan met elkaar.” Soms denkt ze op maandag wel eens, hoe gaan we de week doorkomen? “Maar als ik dan op vrijdag kijk naar wat we allemaal gedaan hebben, dan ben ik daar altijd trots op.”

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.