Werken bij De Nieuwe Sint Jacob

Kleinschalig wonen met dementie

Wanneer je werkt bij De Nieuwe Sint Jacob, dan werk je op een bijzondere locatie. Want de teams hier bestaan uit verzorgenden, verpleegkundigen én collega’s zonder zorgachtergrond die “on the job” het vak leren. De 2 teams van De Nieuwe Sint Jacob gaan op een innovatieve manier om met de veranderende zorgvraag. De individuele behoefte van bewoners staat centraal, of ze nu een lichte of zware zorgvraag hebben.

De Nieuwe Sint Jacob is in april 2022 geopend. In dit prachtige gebouw komen geschiedenis en zorginnovatie samen. Centraal in het complex is de monumentale kapel met binnentuin. Hier vind je 36 ruime en duurzame appartementen, speciaal ingericht voor mensen met dementie. Als je binnenkomt zie je gelijk de grote, hoge muren en zachte kleuren. Waardoor het heel ruimtelijk en rustig oogt. Het gebouw is voorzien van de allernieuwste technische en digitale snufjes. De enorme woonkamers met grote keuken zijn modern en sfeervol ingericht en er wordt dagelijks vers gekookt. 

Ook zijn er rondom de Amstelring-appartementen in de kapel nog 305 appartementen voor vitale en zorgbehoevende bewoners, waar zorg en diensten geleverd worden.

Buiten de gebaande paden

Jij staat klaar voor de 36 bewoners in het monumentale hart van het gebouw. Samen met je team krijg je de kansen en ruimte om buiten gebaande paden te gaan. We zijn een klein, informeel team waarin veel wordt gedeeld. Iedereen heeft het beste met de collega's en bewoners voor. Bewoners en familie worden actief betrokken en zijn altijd welkom!

Sociale benadering van dementie

Bij ons staat een sociale benadering van dementie voorop, waarbij wij de bewoners niet als patiënt zien maar als persoon. Met meer aandacht voor de leefwereld van de bewoners, voor hun sociale en emotionele behoeften.

Persoonlijk ondersteuner Matthijs: "Voor mij is het belangrijk dat je uitgaat van wat mensen kunnen. De mensen moeten zich bij ons net zo thuis voelen als in hun eigen huis. En ze moeten hier kunnen zijn wie ze altijd waren: vader, moeder, met hobby's en interesses, met een geschiedenis en karaktereigenschappen en met familie en vrienden."

Bewoners hebben regie

Bij de Nieuwe Sint Jacob hebben we geen activiteitenbegeleider; wij bedenken alles zelf. Zoals muziek maken, schilderen, naar Artis of naar de kerstmarkt. Ook bepalen we samen met de bewoners wat er iedere dag gegeten wordt. Als collega eet je ook samen met de bewoners, waarbij de bewoners zelf kiezen wat er gegeten wordt. 

De Nieuwe Sint Jacob

Bereikbaarheid

De Nieuwe Sint Jacob ligt in hartje Amsterdam, tegenover Artis. Er is (beperkte) inpandige parkeergelegenheid, ook voor je fiets. De tram (halte Plantage Lepellaan) stopt voor de deur.

Kies jouw route naar De Nieuwe Sint Jacob, met Google Maps:

Kom jij ook werken bij De Nieuwe Sint Jacob?

Blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures

Meld je aan voor de job alert en ontvang nieuwe vacatures automatisch in je mailbox.