Begin 2023 is Alef de Boer als basisarts gestart op een CVA-revalidatie-afdeling bij Amstelring, hij werkt op twee locaties in Amsterdam Nieuw-West: Leo Polak en Scala. Acht vragen over zijn eerste weken.

1. Met wat voor gevoel stond je op je eerste werkdag op?

“Ik had er zin in! Ik was echt toe aan een nieuwe uitdaging.” 

2. Waarom kies je voor de ouderenzorg?

“Ik heb verschillende dingen gedaan als basisarts, ook in de ouderenzorg en psychiatrie. Vorig jaar werkte ik veel voor de GGD bij de vaccinatiestraten, dat is nogal een andere manier van werken. Ik heb lang getwijfeld of ik als dokter aan het werk wilde blijven, ik besloot voor de GGD te gaan werken. Dat werk was wat rustiger en dan kon ik nadenken over wat ik wilde gaan doen. Maar ik merkte dat ik het werk miste, het patiëntcontact en het werk als dokter. Ik kreeg er weer zin in.” 

3. Op wat voor afdeling werk je nu?

“Ik werk op de CVA-revalidatie-afdeling met mensen die herstellen van beroerte. We proberen hen weer naar huis te begeleiden. Ik neem de medische zaken waar, overzie andere disciplines en behoudt de regie, en dat stem ik ook weer af met familie.”

4. Wat voeg je toe aan het team?

“Ik denk dat ik een lieve, betrokken arts ben, die dingen altijd met een glimlach en met humor benadert. En ik ben een goede luisteraar, dus ik wil een luisterend oor zijn. Ik hoop dat ik dat kan bieden aan collega’s en patiënten.”

5. Hoe smaakt de koffie hier?

“Niet verkeerd! Hij is niet zo zuur, dat vind ik wel fijn.” 

6. Hoe is de sfeer op de werkvloer?

“Goed, ik werk met een leuk team. Het is een grote locatie met een groot artsenteam, maar het is gezellig. Het is ook fijn als er zoveel mensen zijn met verschillende achtergronden. Iedereen zit anders in elkaar en heeft andere expertises. Zo kan je kiezen aan wie je een vraag kan stellen als je ergens over twijfelt. Al duurt het vast nog even voordat ik iedereen écht heb leren kennen.” 

7. Wat maakt een werkdag voor jou geslaagd?

“Een goed gesprek met een patiënt of zijn familie. Tevreden patiënten. Dan ga ik met een goed gevoel naar huis. Maar ook als ik een moeilijk gesprek heb gevoerd waarin je tot overeenstemming komt met elkaar, daar kan ik ook blij van worden.” 

8. Wat hoop je de komende tijd te bereiken?

“Ik moet vooral mijn weg gaan vinden in deze nieuwe baan, leren wat er bij dit werk komt kijken. Wat maakt een revalidatieproces geslaagd? Verder hoop ik een bijdrage te leveren aan het saamhorigheidsgevoel op de revalidatieafdeling.”

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.