Silvia Kok werkt sinds 2007 bij Amstelring. Ze begon als verpleegkundige en inmiddels werkt ze als kwaliteitsverpleegkundige, voor de locaties Willem Drees - Oostpoort, ZorgHerberg Oostpoort en de Transferafdeling in het VUmc. Ze vertelt over haar werk.

Allereerst: het verschil tussen een verpleegkundige en een kwaliteitsverpleegkundige. De titel vraagt wat verheldering vindt Silvia: “Iedere verpleegkundige levert natuurlijk kwaliteit. Een kwaliteitsverpleegkundige ondersteunt echter ook de locatie om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Als kwaliteitsverpleegkundige werk je samen met álle collega’s van de locatie. Denk aan zorgteams, behandelaren, ondersteuners, teamcoaches, praktijkopleiders, locatiemanagers en kwaliteitsverpleegkundigen van andere locaties.”

De theorie verbinden met de praktijk

Er is een vakgroep waarin alle kwaliteitsverpleegkundigen van de verschillende locaties periodiek samenkomen. “We bespreken hier alle kwaliteitsthema’s, wisselen we kennis uit en we leren op deze manier van elkaar.”

De kracht van een kwaliteitsverpleegkundige is om verbinding te maken met de verschillende locaties.

“Als kwaliteitsverpleegkundige kijk je niet alleen naar iets wat in theorie zou kunnen werken, maar kijk je juist naar de implementatie in de praktijk. Dus locatie- en organisatiebreed zoeken naar oplossingen die in de praktijk werken, een belangrijk onderdeel van deze mooie functie.”

Van landelijk naar lokaal beleid

Bij Amstelring mag je meedenken over beleid. Zo worden kwaliteitsverpleegkundigen betrokken bij de interpretatie van landelijk beleid naar lokaal beleid. En is er altijd ruimte om te reageren op doorgevoerde implementaties. Daarnaast zijn er centrale commissies, die worden vertegenwoordigd vanuit de verschillende locaties.

Meer verdieping in je functie

Binnen Amstelring wordt zoveel mogelijk gestimuleerd om de behoefte naar persoonlijke groei binnen de organisatie aan te geven. Er zijn dan ook veel doorgroeimogelijkheden. Denk aan extra opleidingen maar ook specifieke opleidingen voor meer de verdieping binnen de functie.

Veel verschillende afdelingen, dus een gevarieerde werkomgeving

Op de locaties waar Silvia werkt zijn veel verschillende doelgroepen. Er is een grote afdeling voor cliënten met de ziekte van Huntington, maar ze werkt ook op algemene verblijfsafdelingen, revalidatieafdelingen en bij de palliatieve zorg. Daarnaast zijn er veel cliënten met meerdere aandoeningen. “Dat maakt dat het werken op deze locaties zorgt voor een gevarieerde werkomgeving, waarbij geen dag hetzelfde is.”

Jouw nieuwe baan?

Zoek je een nieuwe en uitdagende baan als verpleegkundige? Wil je switchen van werkgever? Of ben je bijna afgestudeerd mbo of hbo verpleegkundige? Voor verpleegkundigen is er volop keuze bij Amstelring! De ouderenzorg is gevarieerd, dus je kunt onderzoeken wat jou het beste ligt. Kies bijvoorbeeld voor een kleinschalige woonvorm, een verpleeghuis, revalidatieafdeling, zorghotel of de wijkzorg.

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.