Francis Otten is verzorgende IG en EVV'er bij De Rietvinck, een levendige locatie midden in Amsterdam. Elke werkdag is weer anders en dat past heel goed bij haar, vertelt ze.

Haar werkdagen zijn heel verschillend, vertelt Francis. “Na de overdracht en taakverdeling wordt er zorg geboden, medicatie uitgedeeld. Ik ben roosteraar, dus daar ben ik ook mee bezig. En de andere administratie natuurlijk, al vind ik dat wel minder leuk.”

Francis maakt deel uit van een team van 20 collega's, van verpleegkundigen tot voedingsassistenten en activiteitenbegeleiders. Eén keer per maand is er een werkoverleg. “En we doen ook teambuildingsactiviteiten, om de neuzen dezelfde kant op te krijgen.” Haar huidige team is nog vrij nieuw, er zijn recent wat mensen bij gekomen. “Soms is het dus nog een beetje zoeken.”

Meedenken en helpen

Ze noemt zichzelf een beetje een manusje van alles. “Ik heb allerlei taken, maar die afwisseling vind ik heel leuk. Ik wil graag helpen, meedenken, problemen oplossen en mensen begeleiding daarin.” Francis is in opleiding tot verpleegkundige, als ze haar diploma haalt zal ze als verpleegkundige nog meer bezig zijn met helpen en coördineren. “En je bent ook altijd aan het kijken wat er beter kan op de afdeling, dat vind ik ook leuk om te doen.”

Goed voor m’n ontwikkeling

Francis begon 12 jaar geleden bij Amstelring. Ze werkte als verzorgende, behaalde het bijbehorende diploma en liet zich bijscholen tot EVV’er (Eerst Verantwoordelijk Verzorgende). Na een baan bij een andere zorgorganisatie en zwangerschapsverlof, kwam ze terug bij Amstelring. Toen een oud-collega haar wees op een vacature, reageerde Francis meteen en werd aangenomen. “Ik ben nu in opleiding om verpleegkundige te worden, over een klein jaar moet ik klaar zijn. Ik ga binnenkort 6 maanden voor een externe stage bij locatie De Makroon werken. Dus de komende tijd gaan er wel weer wat dingen veranderen. Maar dat is ook goed voor m’n ontwikkeling.” 

Goed gevoel

Als ze over een jaar haar opleiding voor verpleegkundige heeft afgerond, verwacht Francis helemaal op haar plek te zitten. “Ik wil de leiding pakken, coördineren. Ik vind het leuk om een soort vertrouwenspersoon te zijn voor mensen, dat ze me dingen komen vragen of vertellen waar ze mee zitten. Dan probeer ik een oplossing te bedenken of mee te denken. En anders gaan we naar de teamcoach. Dat past echt bij mij.” 

Blijf op de hoogte van
de nieuwste vacatures!

Meld je aan en ontvang ze als eerste in je mailbox.